Menu

Chiptuning

We hebben er allemaal wel over gehoord: chiptuning. Het is een mooie manier om net wat meer vermogen uit uw auto te halen zonder er ingrijpende modificaties voor uit te hoeven voeren. Door de software van het motormanagement zodanig aan te passen kan er tot wel 30% meer vermogen verwezenlijkt worden. Dit resulteert een fijn rijdende auto die beter presteert. Ook zorgt dit ervoor dat bijvoorbeeld het trekken van een aanhanger achter uw bedrijfsauto en stuk makkelijker gaat. Het chiptunen gebeurt in de praktijk om verschillende manieren. Bij AE-Tech doen wij het op de manier die volgens ons het meest betrouwbaar is en dat is het aanpassen van de software in het originele motormanagement van het voertuig. Die kan in veel gevallen zonder dat deze gedemonteerd hoeft te worden. Wanneer dit niet mogelijk is openen wij uiteraard de ECU en zorgen dat de software alsnog aangepast kan worden. De originele software wordt uitgelezen en professioneel aangepast binnen de grenzen van het voertuig. Deze aangepaste software wordt weer in het motormanagement geschreven.

Chiptuning advies

Wij willen niet tot het uiterste van het voertuig gaan zodat de levensduur van de motor niet enorm achteruitgaat. We blijven binnen de richtlijnen en zorgen zo voor een betrouwbare maar toch goed presterende tune. Wanneer er speciale wensen zijn voor bijvoorbeeld een extremere tune is dit uiteraard mogelijk maar wel geheel op eigen risico. Voor een passend advies kunt u contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per mail.

Overige software aanpassingen

Naast chiptuning voeren wij ook diverse software aanpassingen uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn EGR, Roetfilter of AdBlue aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij het stellen van een diagnose aan een bijzondere storing. Dit gebeurt allemaal in nauw overleg met de klant dus gelieve contact opnemen voor verdere informatie.

Meer weten? Neem contact op

Heeft u specifieke vragen, bent u op zoek naar een specialist of professioneel advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ga naar contact