Menu

Roetfilter reinigen

Een voertuig met moderne dieselmotor is tegenwoordig zo goed als altijd uitgevoerd met een roetfilter. Vanwege de strenge emissienormen is het een onmisbaar onderdeel geworden. Het is een kostbaar onderdeel wat na verloop van tijd vol raakt. Wanneer deze vol is kan AE-Tech het filter reinigen met als resultaat een roetfilter dat weer functioneert als nieuw. Zo bespaart u de kosten van een nieuw roetfilter.

Voordat het filter wordt gereinigd zal deze worden getest in onze geavanceerde testopstelling. De tegendruk en stroming worden gemeten en aan de hand hiervan kunnen wij beoordelen of het reinigen succesvol was. Wanneer een roetfilter dusdanig verstopt zit dat er storingen ontstaan zal er hoogstwaarschijnlijk een defect in de motor zitten waardoor dit is gebeurd. Dit kan een probleem zijn met een injector, het EGR-systeem, het turbo-systeem of bijvoorbeeld een defecte sensor waardoor de regeneratiecyclus niet wordt gestart. Door het roetfilter te reinigen wordt er gelijk vastgesteld of het vermoeden van een verstopt filter inderdaad correct was. Zo kan reinigen helpen bij het stellen van een diagnose of puur onderhoud zijn. AE-Tech mag het keurmerk re-conditionering specialist dragen namens de stichting duurzaam repareren.

De kosten voor het reinigen van een roetfilter zijn €243 ex. btw

Meer weten? Neem contact op

Heeft u specifieke vragen, bent u op zoek naar een specialist of professioneel advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ga naar contact